RESTAURACJA 'PERCH’ 780m2

Autorzy Projektu: Główny Projektant: Martin Hammond, Zespół C-side: Laura Brown, Bindi Chandarana, Żaklina Wesołowska

Zdjęcia: Żaklina Wesołowska

Date: 2022

Zadaniem projektu było stworzenie nowego wnętrza Restauracji, która znajduje się na końcu molo w miejscowości Worthing w Wielkiej Brytanii. Prawie z każdego okna jest przepiękny widok na morze. Nowe wnętrze restauracji nawiązuje kolorystycznie do odcieni Brytyjskiego morza, które wydaje się tu być wszechobecne. Kolorystyka została ograniczona do kolorów morskich, i zestawiona z orzechowym drewnem. Punktem centralnym parteru jest podłużny bar zakończony kołem w którym znajdują się metalowe spiralne schody prowadzące do drugiego Baru, na piętrze. Na suficie zgodnie z prośbą właściciela zawisły dwa ogromne żyrandole wykonane na zamówienie.